There are dreams I need to draw

Hade en jätterolig kväll igår! Var till en början i Vingåker i några timmar innan vi drog vidare. Lånade bilderna från Cassandras och Edits instagram, eftersom jag själv är lite seg på den fronten. Kan ju bero på min sämsta mobilkamera också. Blev hämtade av Daniel och Sofie och hoppade i säng direkt när jag kom hem. Är lagom trött idag, men ska i alla fall ta bussen in till stan med Alexandra och Elin vid fyra, äta mat och kolla på bio tillsammans :) Roligt! 
 

She doesn't love you like I do

Sitter i soffan idag igen. Äter avodakomacka och yoghurt och ska alldeles strax börja packa och fixa lite för att bege mig mot Cassandra framåt eftermiddag/kväll och sedan vidare på fest. Hoppas på en bra kväll! Ska försöka tigga lite skjuts av Daniel och Sofie, som kom hem i natt, hehe, beroende på när de åker tillbaks till Karlstad. Skulle ju vara så mycket bättre att ha körkort.. Men har en del att göra, så bäst att sätta fart nu. Ha en bra dag!
 

I love this


Bananpannkakor

Sov för länge idag. Typ 12 timmar, vilket resulterade i sjuuuk huvudvärk. Usch. Men gick över efter en tablett och frukosten. Gjorde supergoda bananpannkakor med blåbär och jordgubbar. Så gott! Nyttigare alternativ också och jag tycker nästan att det är godare än vanliga pannkakor, men tycker inte det är så jättegott, så föredrar sånahär :) Har i stort sätt suttit i soffan hela dagen och plockat fram vårat gamla play station och spelat med Daniel, haha. Nu ska vi kolla på Lejon Kungen 1 på tv också, så himla mysigt! :) 
 

Bigger, better, stronger, power

När jag kom hem bytte jag om direkt och så åkte vi ut till en sjö och tog en liten mini utflykt. Jättemysigt och det var det var faktiskt varmt ute! Shohooo. Ska alldeles strax äta och sen ska vi åka till Nyköping och kolla på bio. A good day to die hard. Ska ta på mig något vettigt nu, puss. 
 

Isn't it crazy


Påsklov

Har precis haft min andra körlektion, gick hur bra som helst! Ska boka in fler lektion när jag kommer hem efter skolan. Sitter just nu och väntar på att klockan ska bli kvart över, så ska jag iväg till skolan och ha två lektioner. Sedan är det lov. Gud, så skönt! Ska hem och umgås med hela familjen, för alla är hemma idag (utom jag). Hoppas ni får ett bra påsklov!
 

I'll make a wish

Firade Elin i fredags och hade lite myskväll med tacos, film osv. Väldigt mysigt i alla fall :) Åkte hem vid nio på lördag morgon och gjorde färdigt ett arbete i svenskan som jag skjutit på bra länge. Skönt att ha det inskickat nu. Vid fyra åkte vi iväg mot Torshälla för inflyttningsfest/middag och kom hem väldigt sent eftersom det tar ett par timmar att åka dit, vilket gjorde att jag vaknade med huvudvärk idag. Sitter just nu och väntar på att Jossan ska höra av sig och komma hit och agera frisör åt Daniel som är hemma! :) Runt tre ska vi iväg till min morbror och äta tårta och fira honom. Nu ska jag hänga upp min tvätt (så duktig). 

Arton

Känner att blogga är bland det sista jag borde göra just nu, eftersom vi har ett matteprov på hela kursen i morgon som jag inte har pluggat så mycket på. Men tänkte i alla fall flika in och säga att min bästa vän fyller 18 år idag (grattis igen!) Jag och Olivia sjöng för henne i morse och gjorde frukost på sängen osv. Nu är det också bara sex veckor kvar tills det är min tur att fylla och 6 veckor + 6 dagar kvar till konserten!! 
 

Jag tänker aldrig dö

Hade bara två lektioner idag, så himla skönt!! Det var ju dock lite mindre kul att stå ute och vänta på bussen som var sen i morse i typ -20 grader. Men jag överlever! Just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar så att jag kan komma iväg nångång! Ska köra in till stan och sova hos Sandra i natt. Mysigt! :D Men först måste jag packa och fixa lite, så bäst att skynda. Pussar ♥
 

14 mars

Hade första körlektionen idag och gick jättebra! Fick göra mer än jag trodde att jag skulle få och körde på ställen där jag aldrig kört förut. T ex talltullen och till duveholm. Har nästa om två veckor och längtar ju redan nu! Kom hem runt två och fixade "glass". Är i princip fryst smoothie med lite nyttiga grejer. Var i alla fall hur gott som helst, så nu ska jag gå tillbaka till att äta det och kolla på New Girl och vänta på att mamma och pappa kommer hem så att jag kan duscha. (Hatar att duscha när jag är ensam i huset, vet inte varför. Haha..) 
 

Keep it simple

Sitter hemma hos Elin och glor på tv. Väntar på att dom ska komma hem och lite senare ska vi göra hemmagjord hamburgertallrik med riktiga hamburgare och pommes och hela kittet! Yummie. Spenderade min lediga dag med Tillan idag och mötte upp henne på stan och tog en fika bland annat. Lika kul att träffa henne varje gång och det får mig att längta tillbaka till Cypern också! Åh, så härligt det var! I morgon har jag min första körlektion och är lite smått nervös inför det. Kommer nog vara jäteroligt! Kommer gå upp lite tidigare än vanligt, eftersom tiden är innan skolan imorgon, så kommer tillbaka lagom tills vi börjar 10:40. Snart helg och snart påsklov, kan inte längta mer!! Gamla bilder
 

You make me glow

Lagade en lite nyttigare pizza till mamma och pappa förut, fast det var precis lika gott! Var i alla fall uppskattat. Ska kolla lite mer på New Girl nu och sedan ska jag packa väskan, för imorgon har vi volleybollturnering och våran klass har tre lag. Kommer nog bli jätteroligt, så bara att tagga! 
 
 

Frukt

Det finns väldigt många saker som man kan byta ut godiset, chipsen och kakorna med. Bland annat frukt, som inte är så dåligt som alla säger. Visst det innehåller fruktsocker (fruktos) som inte är bra/nyttigt i för stora mängder och det innehåller också energi. Energi är dock något vi ska ha och behöver och att vi äter frukt är en del av det dagliga energibehovet. 

 

Det finns många frukter som är bra eftersom de innehåller vitaminer som är nödvändiga. Till exempel kiwi. Det innehåller mycket C-vitamin och även E-vitamin som dämpar inflammationer och håller oss unga längre. Man får även i sig A-vitamin samt lite B-vitamin, järn mm. För att man ska få i sig 50g kolhydrater från kiwi, så behöver man äta 500g vilket motsvarar ungefär 6-7 stycken. Vanligtvis äter man ju inte så många och får därför inte i sig mycket kolhydrater, men däremot alla vitaminer. Plus att det är himla gott! 



Söndag 10 mars

Sitter i soffan och kollar på New Girl. Började om från början för några dagar sedan, bara för att det är så himla bra. Har pluggat lite matte och ska fortsätta med körkortsteori om en stund. Var ute och körde med pappa igår och övade ännu mer på start i backe och dragläget och provade att backa runt gathörn bland annat. Det var roligt i alla fall, för jag känner att jag bara blir bättre och bättre! Har ju min första körlektion på torsdag, så är lite nervös, men det kommer nog gå bra :) Det svåraste första gången kommer nog vara att byta bil eftersom våran är väldigt lättkörd..  Gick upp ett steg med träningen igår också och ska numera köra några av mina övningar med en 15kilos vikt. Haha, mycket roligare! Hoppas att det kommer märkas mer resultat. 
 

Kom-igång-råd

Det här är bara mina personliga åsikter och mina tips till de som vill börja leva bättre, men inte riktigt kommer igång. Jag vet också att jag inte är ett proffs överhuvudtaget, men detta är också för att lära mig för att jag någon dag vill jobba inom wellness och min största dröm är att bli en förebild och hjälpa andra. Har hjälpt några av mina vänner med råd och älskar det! Så om någon undrar något, så fråga bara :) Kommande inlägg kommer inte heller vara såhär långa, haha, det här var bara som en liten start och jag kommer även lägga ut recept, för det tycker jag hjälper :) 

 

Det finns några saker man kan tänka på om man vill komma igång. För det första så är det varför man vill göra det. Kan ju vara för att man vill gå ner i vikt, bli vältränad eller bara för att må bra. Det blir även ett långtidsmål för dig och något att sträva efter. För det är den andra saken - att sätta upp mål. Helst på kort sikt, eftersom det är lättare att nå dem och därmed hålla motivationen uppe. En tredje grej som är bra att tänka på är att om man ligger på noll när man startar är det bäst att börja långsamt. Till exempel börja med att gå snabba promenader 3 gånger i veckan och öka därifrån innan man tillsist börjar jogga korta sträckor som du sedan ökar även där med. När det gäller onyttigheter, så kan man köra stenhårt från start för att få bort sötsuget, för ju snabbare man blir av med det, ju lättare kommer det bli i fortsättningen. 

 

Om man väljer att börja långsamt eller sätta igång direkt är helt upp till en själv. Men jag kan lova att även om du bara ändrar dina dåliga vanor lite grann (t.ex. ersätter godiset med frukt) så kommer du börja må mycket bättre, både psykiskt och fysiskt. Bra hälsa medför att du mår bättre, blir piggare, sover bättre, blir starkare osv. Och inte nog med det så kommer man känna sig duktig och bara det är en grej som hjälper till väldigt mycket. 

 

Personligen har jag ups-and-downs och suger på självdisciplin, men annars så tycker jag att allt det här är en livsstil och jag tror inte på dieter utan tror på naturlig kost osv. Sedan tycker jag så klart att man ska få njuta av det goda och så, beroende på vilken situation man befinner sig i och vilka mål man har. Jag känner inget behov av att till exempel gå ner i vikt, utan tycker att det här är en kul grej och tycker att det är kul att träna och mår bra av det. En bra grej att komma ihåg är att om man någon gång har en dålig dag, då man inte orkar träna eller bara vill stoppa i sig en chokladkaka eller vad som helst - det är bara att bestämma sig för att man klarar det, för ingenting är omöjligt. Just do it.

 

 


Bra/dåligt idé?

Har upptäckt att jag har en kategori på bloggen som heter "träning & hälsa" som innehåller typ 5 inlägg. Dåligt gjort av mig. Var ju tanken att jag skulle använda den som en slags träningsdagbok, men blev ju inte riktigt så. Nu har jag istället kommit på att jag kan använda till att lägga ut tips och så vidare, eftersom jag är väldigt intresserad av träning (styrka och kondition) och wellness och kan en hel del om det. Som några redan vet är att jag också skulle vilja jobba inom det någon dag :) Bra/dålig idé..? 
 

7 mars

Har inte varit i skolan alls idag, utan har gjort "annan skolaktivitet". Var med Sandra på stan och fotade till våran hemsida och kollade lite på Söders musikal och fotade lite där med till en artikel vi ska göra. Har varit hemma rätt länge nu och har kollat på PLL och Maria & Mindy. Om ca en och en halv timme ska jag ta bussen in till stan och möta upp några vänner och kolla på musikalen igen, har ju dock inte sett slutet, men det kommer nog bli kul. I morgon är det redan fredag, hur skönt? Foton från studion i skolan. 
 

Eighteen

Är ju bara två månader kvar tills jag fyller, tyvärr känns det som hur länge som helst, men troligen kommer det gå snabbt! Kan inte låta bli att kolla runt på det jag önskar mig och längtar så himla mycket. Önskar mig även fallskärmshoppning. Har gjort i två år nu, men har alltid fått höra att jag ska vänta tills jag är 18, så nu är det dags! Åh, så spännande! (Om jag nu får det, snälla mamma och pappa, hihi ♥♥) 
 

Don't fight the feeling

Måndag igen. Är hur trött som helst eftersom vi haft bad idag. Förstår inte hur man kan bli så trött av det. Har i alla fall haft en bra helg. Daniel och Sofie har varit hemma, så har umgåtts med dem och Sofies fina hund! Hur gullig är hon inte!! Vill ju typ ha hund nu, och ni som känner mig vet att jag är (och har alltid varit) rädd för hundar. Någon gång i livet vill jag nog ändå ha det, fatta vad mysigt. Åkte med in till stan nyss och släppte av dem vid tåget, så nu är det väldigt tomt i huset. Usch vad tråkigt. 
 

RSS 2.0